Fietsclinics

Om de jeugd kennis te laten maken met het wielrennen en dit te stimuleren, organiseert Wielervereniging Beet-It Volendam jaarlijks fietsclinics voor de jeugd en zijn wij aanwezig bij de Sportinstuif in Edam-Volendam. Dit doen wij in samenwerking met Sport-Koepel Edam-Volendam en Toerclub Volendam.
 
Wij organiseren de volgende clinics:
 
 

BSP Fietsclinics

Bij de clinics komen wij langs bij de scholen tijdens de gymles. De leerlingen fietsen op een echte racefiets en leren op een speelse manier de eerste kneepjes van het wielrennen. Daarnaast kunnen ze hun snelheid meten door een heuse tijdrit te fietsen op een rollerbank.
 
Deze clinics vallen onder het Basis Sport Project en kunnen door de scholen worden aangevraagd bij Sport-koepel Edam-Volendam.
 
 
 
 
Als de leerlingen enthousiast zijn geworden, dan kunnen ze meedoen aan een meerdaagse vervolg fietsclinic.
 

Meerdaagse fietsclinic

 
Doelstelling
Het doel van deze meerdaagse vervolg fietsclinic is om de kinderen echt te leren fietsen op een racefiets en om ze de mogelijkheid te geven om te kijken of ze het wielrennen leuk vinden.
 
Na de fietsclinics te hebben gevolgd, kunnen de deelnemers doorstromen naar de jeugdafdeling van Wielervereniging H&F Schilders Volendam om echte wedstrijden te kunnen rijden.
 

Doelgroep

De fietsclinics zijn bedoeld voor de kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.
 
WV H&F Schilders Volendam benadert de jeugd die al eerder heeft aangegeven geïntereseerd te zijn. Sport-koepel zal op de scholen de jeugd benaderen voor de overige vrije plaatsen.
 

Lessenserie

Een fietsclinic bestaat uit zes lessenseries waarin methodisch wordt toegewerkt naar het fietsen op racefietsen. De lessenseries worden gegeven op woensdagmiddag in twee groepen:
  • Groep 1 - 13:00 - 14:15 uur.
  • Groep 2 - 14:30 - 15:45 uur - bij voldoende animo.
 
De eerste les wordt gegeven op woensdag 3 april en daarna elke week.
 

Aantal deelnemers

Omdat wij een beperkte hoeveelheid fietsen hebben, is het aantal deelnemers aan een maximum gebonden.
 

Locatie

De lessen worden gegeven op het parkeerterrein van het Marinapark in Volendam.
 
Meedoen?
Wil je meedoen aan de fietsclinic? Klik >> hier << en stuur een mail met de aanvraag.
 
Vervolg
Hoe verder na de fietsclinics?
 

Rabobank Dikke Banden Race - Wielerronde Edam-Volendam

Iedereen die heeft deelgenomen aan één van de fietsclinics wordt uitgenodigd om tijdens de Rabobank Wieleromloop Edam-Volendam deel te nemen aan de Rabo Dikke Banden Race.
 
Jeugdwielrennen
Kinderen die na het volgen van de fietsclinics geïnteresseerd zijn in het wielrennen kunnen lid worden van de jeugdafdeling van Wielervereniging H&F Schilders Volendam. Voor meer informatie over het jeugdwielrennen zie Lidmaatschap»