Over de vereniging

Wielervereniging weer actief

Vanaf 1 januari 2008 is de Wielervereniging Volendam sinds jaren van afwezigheid weer actief. 

Naast de huidige hoofdsponsor Millieu Srvice hebben ook de volgende bedrijven zich als sponsor gecommitteerd:

  • Schoonmaakbedrijf Succes
  • Ton Koning Tweewielers
  • Miedema & Zoon BV - de groothandel in aardappels, groente en fruit
  • Koning De Visspecialist
  • Streetlife - Bestrating en onderhoudsbedrijf
  • Sombroek Loodgieters

 

Historie

Wielervereniging Volendam bestaat sinds 1973 en heeft zijn gloriedagen gekend in de dagen dat ook Nederland nog vele topwielrenners kende zoals Joop Zoetemelk, Gerrie Kneteman, Gertjan Teunisse en Eric Breukink. De laatste jaren heeft de Nederlandse wielersport magere jaren gekend waarbij met name Michael Boogerd nog met de absolute wereldtop kon concurreren. Het minder presteren van de Nederlanders heeft uiteindelijk ook zijn weerslag gekend op het aantal actieve amateurrenners in Nederland en het aantal georganiseerde amateurwedstrijden. Sinds enkele jaren is er echter een kentering merkbaar waarbij het aantal toerfietsers exponentieel stijgt. Ook het aantal toerclubleden in Volendam is sinds enkele jaren weer stijgende na een lange stabiele of dalende trend. Naast een stijgend ledenaantal is ook duidelijk merkbaar dat het aantal fietsende niet-leden in de gemeente sterk stijgt. 

Visie

De visie van de wielervereniging is als volgt:

Wielersport is goed voor de persoonlijke ontwikkeling. Door de wielersport toegankelijk te maken en laagdrempelig te houden, wil Wielervereniging Greuter Volendam hieraan bijdragen binnen de regio.

Vanuit een stabiele basis (jeugd)leden wil WV Greuter Volendam uitgroeien tot een ambitieuze vereniging die is vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën met eigen trainings- en wedstrijdfaciliteiten. Dit is de basis voor topwielersport op lange termijn.

Met ambitieuze, daadkrachtige, betrokken bestuursleden en vrijwilligers en met steun van Toerclub Volendam en de gemeenschap, zal WV Greuter Volendam in staat zijn dit te realiseren.